Viktnedgång inför MMA-debuten med MyFitnessPal

Hello

Jag har varit ganska dålig på at uppdatera bloggen.

Sedan sist jag postade har jag hunnit göra min MMA debut. Ni som följer mig vet säkert hur det gick, för er som inte vet eller hunnit se matchen kan ni göra det här.

I detta inlägg tänkte jag berätta lite mer om hur jag tappade 8kg inför min match då jag gick ner från 92kg till 83,9kg

Inför alla mina andra matcher i stående har det alltid varit hårt tränande och ett 8 veckors camp som gällt och på den fronten var det exakt samma inför min MMA debut.

Det som skilde sig denna gång var att jag även var tvungen att tappa vikt, vilket var nytt för mig. Man läser ofta om MMA fighters som tappar flera kilo på några dygn inför match. Jag tog en lite annorlunda approach. Jag hade 8kg att tappa för att nå min match vikt på 83,9 kg (185 lbs).  Vår plan var att under hela 8 veckors campet sakta tappa ca 1kg i veckan.

Till min hjälp började jag använda appen MyFitnessPal. Appen är helt fantastisk för att hålla koll på vad man ätit då den har en oändlig databas över mat. Den hjälpte mig inte bara hålla koll på hur många kalorier jag stoppat i mig utan även hur mycket kolhydrater, fetter och proteiner jag fått i mig. MyfitnessPal hade även koll på alla kosttillskott Budo & Fitness hjälpt mig med inför matchen. dessutom fick jag även en träningsdagbok där jag kunde se hur mycket jag förbränt. Inför min nästa match kan jag nu gå tillbaka till MyFitnessPal för att se hur jag tappade vikt och vad som fungerade för mig. Det kommer göra min nästa viktnedgång inför match ännu effektivare och framförallt enklare. Jag kan verkligen rekommendera appen för alla som vill tappa, bibehålla eller gå upp i vikt. Den höll inte bara koll på min fysisk utan hjälpte mig även mentalt genom processen att tappa vikt.

När det kommer till min idrott så har jag alltid varit en person som gillat att ha en tränare som jag litar på som sagt precis vad jag behöver träna på eller hur mycket jag ska träna och då har jag alltid följt det. Med MyFitnessPal fick jag ”någon” som sa till mig det här får du äta för att nå ditt mål, det gjorde det enkelt för mig att följa.

Förhoppningsvis har jag match inom kort, mer information om det kommer så fort jag fått allt bekräftat men tillsdess så håller jag igång träningen genom att lyssna på Rolly, Omar och Kenta, och vikten i schack genom att lyssna på MyFitnessPal.

 

Jag har nu även en gilla sida på Facebook. Om ni ännu inte gillat den så är det dags! Alla uppdateringar om min fighting hittar ni där först!

 

invägning

 

Till next time!